New Zealand Mint Limited Stříbrná mince 2 NZD Spider-Man 2023 proof 1 Oz

Popis produktu

Parametry produktu

Hmotnost
31.1 g
Rok emise
2023
Provedení
proof
Druh
mince
Průměr mince
40 mm

Parametry produktu

Hmotnost
31.1 g
Rok emise
2023
Provedení
proof
Druh
mince
Průměr mince
40 mm

Popis produktu

Stříbrná mince vzdává hold zbožňovanému superhrdinovi komiksového vydavatelství Marvel, kterého zná celý svět jako Spider-Mana.

Peter Parker byl obyčejný teenager, ale poté, co ho kousl radioaktivní pavouk, se jeho život od základu změnil. Získal schopnost lézt po zdech, nadlidskou sílu a mrštnost i zvířecí instinkty. Tyto neuvěřitelné dovednosti se rozhodl využít k osobnímu prospěchu a sobecky si užíval života. Na jiných lidech mu nezáleželo, a když měl příležitost zastavit prchajícího zloděje, nechal ho utéct. Pak ale tentýž zločinec zavraždil Peterova milovaného strýčka a zdrcený mladík pochopil, že s velkou silou přichází i velká odpovědnost. Od té doby svou moc používá výhradně v boji proti zločinu. Vedle svalů mu při tom slouží i pronikavý intelekt, s jehož pomocí si vyrobil mechanické vrhače pavučin. S lupiči a gangstery si pavoučí muž hravě poradí, ale v cestě mu stojí i zástup smrtících superpadouchů – Green Goblin, Doctor Octopus, Venom, Kraven, Mysterio, Vulture, Lizard, Rhino, Electro, … Peter Parker si neoddechne ani když odloží červenomodrý kostým. Jako student bojuje s placením účtů, láskou i šikanou, ale jako Spider-Man je vždy připravený vyrazit do ulic New Yorku a riskovat život pro dobro ostatních…

Reverzní strana mince předkládá Spider-Mana v bojové póze. Z pravé ruky vystřeluje pavučinu, která je vyvedena v živých barvách. V reliéfu nechybí ani ikonický pavoučí symbol. Averz je pak věnován nezbytným atributům emitenta, kterým je ostrov Niue – tedy státnímu znaku, nominální hodnotě TWO DOLLARS (NZD) a roku emise 2023. Ražba, která vychází v oficiální licenci společnosti Marvel, je dílem Novozélandské mincovny.

Mince je uložena do elegantní krabičky s komiksovou ilustrací.

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Produkt zatím nemá žádné recenze.

{"Oblíbené kategorie":[["Elektrické brusle","https://elektricke-brusle.heureka.cz/"],["Řasenky","https://rasenky.heureka.cz/"],["Geotextilie","https://geotextilie.heureka.cz/"],["Saxofony","https://saxofony.heureka.cz/"],["Ostatní doplňky pro jezdce","https://ostatni-doplnky-pro-jezdce.heureka.cz/"],["Levné barové sety","https://barove-sety.heureka.cz/f:p:-3500/"],["Tekuté stěrače s nanotechnologií","https://tekute-sterace.heureka.cz/f:35130:1/"],["Dámské žabky a pantofle Birkenstock","https://damske-zabky-pantofle.heureka.cz/f:32117:43942216/"],["Instantní zelené kávy","https://instantni-kava.heureka.cz/f:36930:1/"],["Kávové kapsle čokoládové","https://kavove-kapsle.heureka.cz/f:16953:588500/"]],"Vybrané značky":[["Investiční stříbro Valcambi SA","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:2489801/"],["Investiční stříbro New Zealand Mint","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:2489810/"],["Investiční stříbro Münze Österreich","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:43369603/"],["Investiční stříbro Niue","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:2489797/"],["Investiční stříbro The Perth Mint","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:2489789/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat exteriérové osvětlení?","https://exterierove-osvetleni.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-exterierove-osvetleni/"],["Jak vybrat stojan na zubní kartáčky? ","https://stojany-na-kartacky.heureka.cz/poradna/stojany-na-zubni-kartacky/"],["Jak vybrat TV Tuner","https://tv-tunery.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-tv-tuner/"]],"Vybrané produkty":[["Blumfeldt Pantheon 3 x 4 m, hliník, stříška proti slunci, polyester (HMD1-Blm-Pth-34-BLBE)","https://pergoly.heureka.cz/blumfeldt-pantheon-3-x-4-m-hlinik-striska-proti-slunci-polyester-hmd1-blm-pth-34-blbe/"],["Güde GW 6/2 XL 40481","https://dilenske-stoly-a-ponky.heureka.cz/gude-gw-6-2-xl-40481/"],["Curaprox CS 5460B Zubní kartáček Ultra Soft 1 ks","https://kartacky.heureka.cz/curaprox-cs-5460b-zubni-kartacek-ultra-soft-1-ks/"],["Adamo tabatěrka na 20 klasických cigaret s gumičkou","https://pouzdra-tabak.heureka.cz/adamo-tabaterka-na-20-klasickych-cigaret-s-gumickou/"],["Zulu Summit 45l černá","https://turisticke-batohy.heureka.cz/zulu-summit-45l-cerna/"],["Tescoma Strojek na těstoviny Delícia 630872 RMA","https://strojky-testoviny.heureka.cz/tescoma-strojek-na-testoviny-delicia-630872-rma/"],["Mivardi Metal Pro 250 cm 3 díl","https://podberaky-a-vezirky.heureka.cz/mivardi-metal-pro-250-cm-3-dil/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}