Česká mincovna České tenisové legendy Jan Kodeš proof 29 g

93 %

Popis produktu

Parametry produktu

Hmotnost
29 g
Balení
papírová etue
Průměr mince
40 mm
Druh
mince
Datum emise
leden 2018
Provedení
proof

Recenze

  • , zakoupeno v Česká mincovna

    Doporučuje produkt

    100 %

    Vzpomínky

  • , zakoupeno v Česká mincovna

    Doporučuje produkt

    80 %
    • na zlaté mince nemám zdroje, tak investuji do stříbra a České tenisové legendy jsou velká výzva
  • , zakoupeno v Česká mincovna

    Doporučuje produkt

    100 %

    Nádherná mince

Parametry produktu

Hmotnost
29 g
Balení
papírová etue
Průměr mince
40 mm
Druh
mince
Datum emise
leden 2018
Provedení
proof

Popis produktu

„Je to opravdu něco, úcta, moc si toho vážím. O to víc, že v sérii budu dohromady s Janem Kodešem, který je pro mě nejen tenisový, ale také osobní hrdina,“ říká nejlepší tenistka všech dob Martina Navrátilová o cyklu stříbrných pamětních mincí České mincovny „České tenisové legendy“. Jan Kodeš zasvětil sportu celý svůj život a pro český tenis udělal maximum – jako hráč na kurtu i jako funkcionář. Coby mnohonásobný mistr republiky po dvanáct let vévodil československému žebříčku. Byl dekorován státním vyznamenáním „Za zásluhy o výstavbu“, cenou „Fair play“ Českého olympijského výboru a Cenou Emila Zátopka jako „Sportovní legenda“ České republiky. Jeho sláva však dalece přesáhla hranice vlasti a jméno Jan Kodeš je navždy zapsáno v historii Davisova poháru, US Open, French Open, Italian Open a také nejprestižnějšího tenisového klání ve Wimbledonu, kde roku 1973 zvítězil. Jan Kodeš obdržel také prestižní mezinárodní ceny ITF za „Services in the Game“ a USTA „Johnston Trophy“ za přínos světovému tenisu a je členem „Mezinárodní tenisové síně slávy“. Sportovní mince je dílem MgA. Martina Daška, zkušeného medailéra-portrétisty. Na averzní straně se nachází portrét Jana Kodeše, který vítězoslavně třímá wimbledonský pohár. Obklopuje ho opis složený z anglického textu „CZECH TENNIS LEGEND JAN KODES“ a výběru jeho největších tenisových triumfů. Sportovní mince České mincovny vycházejí v licenci zahraničního vydavatele, kterým je stát Samoa, a jejich averz proto nese jeho nezbytné náležitosti – státní znak, profil a jméno královny Alžběty II., nominální hodnotu 1 DOLLAR (WST) a ročník emise 2018. Kompozici averzu uzavírá nápis „WIMBLEDON CHAMPIONS“. Stříbrná mince je opatřena speciálním česko-anglickým certifikátem pravosti, který shrnuje profesionální sportovní dráhu Jana Kodeše. Spolu s dalšími čtyřmi českými tenisovými legendami si ji můžete uložit do sběratelské krabičky, kterou najdete v nabídce České mincovny.

Chybí či je nepravdivý některý důležitý parametr? Uvedené informace jsou pouze orientační, před zakoupením ve vybraném obchodě doporučujeme ověřit, že prodávaný model má klíčové vlastnosti dle vašich požadavků. I když se snažíme o maximální přesnost informací, bohužel nemůžeme zaručit jeho 100% správnost. Ceny produktů jsou uváděny včetně DPH.

Hodnocení produktu

3zákazníci doporučují produkt
0zákazníků nedoporučuje produkt
93 %
průměr z 3 hodnocení
5
2 ×
4
1 ×
3
0 ×
2
0 ×
1
0 ×
  • , zakoupeno v Česká mincovna

    Doporučuje produkt

    100 %

    Vzpomínky

  • , zakoupeno v Česká mincovna

    Doporučuje produkt

    80 %
    • na zlaté mince nemám zdroje, tak investuji do stříbra a České tenisové legendy jsou velká výzva
  • , zakoupeno v Česká mincovna

    Doporučuje produkt

    100 %

    Nádherná mince

{"Oblíbené kategorie":[["Příslušenství pro bicí","https://prislusenstvi-pro-bici.heureka.cz/"],["Hydromasážní vany","https://hydromasazni-vany.heureka.cz/"],["Kontaktní čočky","https://kontaktni-cocky.heureka.cz/"],["Sponkovačky a nastřelovačky","https://sponkovacky-a-nastrelovacky.heureka.cz/"],["Tekuté stěrače","https://tekute-sterace.heureka.cz/"],["Deskové hry pro děti","https://deskove-hry.heureka.cz/f:7162:28041,28042;29477:1/"],["Konvice na čaj Simax","https://cajove-konvice.heureka.cz/f:23234:20267582/"],["Kola Author","https://jizdni-kola.heureka.cz/f:4269:25266/"],["Dámské sportovní softshellové bundy","https://damske-sportovni-bundy.heureka.cz/f:28952:1/"],["Zavinovačky Lodger","https://zavinovacky.heureka.cz/f:10398:179350/"]],"Vybrané značky":[["Investiční stříbro American Bufallo","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:60328001/"],["Investiční stříbro China Gold Coin Inc.","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:43369602/"],["Investiční stříbro Niue","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:2489797/"],["Investiční stříbro LEV Leipzig PMF","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:57646584/"],["Investiční stříbro Austrian Mint","https://investicni-stribro.heureka.cz/f:19028:46245515/"]],"Jak vybrat nejlépe":[["Jak vybrat nabíjecí baterie?","https://baterie-nabijeci.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-nabijeci-baterie/"],["Jak vybrat obal pro GPS navigaci?","https://pouzdra-navigace.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-obal-pro-gps-navigaci/"],["Jak vybrat dětské pyžamo nebo košilku?","https://detska-pyzama-a-kosilky.heureka.cz/poradna/jak-vybrat-detske-pyzamo-nebo-kosilku/"]],"Vybrané produkty":[["Cat-Gato Stolek pod akvárium 60 x 30 x 72 cm černý","https://skrine-pod-akvaria.heureka.cz/cat-gato-stolek-pod-akvarium-60-x-30-x-72-cm-cerny/"],["HKM podbřišník Anatomic s pravým odepívacím beránkem","https://podbrisniky.heureka.cz/hkm-podbrisnik-anatomic-s-pravym-odepivacim-berankem/"],["Prádelník IDEA 61502","https://pradelniky.heureka.cz/pradelnik-idea-61502/"],["Guma černá šíře 4 cm","https://gumy-pruzenky.heureka.cz/guma-cerna-sire-4-cm/"],["Petzl Swivel","https://kladky.heureka.cz/petzl-swivel/"],["Dětské bambusové ponožky Bobik béžová","https://kojenecke-ponozky-a-puncochacky.heureka.cz/detske-bambusove-ponozky-bobik-bezova/"],["Provázek uzenářský bělený 105 x 8, 125g","https://provazky-na-peceni.heureka.cz/provazek-uzenarsky-beleny-105-x-8_125g/"]],"Doporučujeme":[["Apple iPhone 15","https://mobilni-telefony.heureka.cz/f:26540:51662741/"],["Parfémy","https://parfemy.heureka.cz/"],["Bazény","https://bazeny.heureka.cz/"],["PlayStation 5","https://herni-konzole.heureka.cz/playstation-5/"],["Lego","https://lego.heureka.cz/"],["Zahrada","https://zahrada.heureka.cz/"],["Nábytek","https://nabytek.heureka.cz/"],["Oblečení a móda","https://moda.heureka.cz/"]]}